Zápisník Hany Filipové: Samé otázky

Jack Ma

Jack Ma Zdroj: CC BY-NC-SA 2.0: World Economic Forum via Flickr

Kdo chce pracovat pro zakladatele čínského internetového gigantu Alibaba Jacka Ma, musí počítat s dvanáctihodinovou pracovní dobou. Jinak se prý nemusí ani namáhat a ucházet se o místo. Sám Ma frčí v modelu „996“ – od devíti do devíti šest dnů týdně. 

„Každý chce úspěch, hezký život, respekt. Ale jak bez většího úsilí, více času a energie?“ ptá se Ma. Strategie je jasná: Makáme, aneb jak uvedl budoucí ministr průmyslu: stačí mi pět hodin spánku a mí lidé musejí propotit trička.

Do Číny vyrazí co nevidět již popáté prezident s podnikatelskou misí. Odcestovat mají i končící ministři Dan Ťok a Marta Nováková. Prima rozlučka. Každopádně financování cesty, která má přijít na 8,9 milionu korun, bude dnes schvalovat vláda. Tak sbohem a šáteček!

Prodej mobilních telefonů loni v Česku stoupl o procento. Celkem jich máme 4,53 milionu kusů. Tak teď nevím, je to dobrá zpráva, špatná zpráva, nebo jaká je to vlastně zpráva? Když bude víc telefonů, budou se víc využívat data, a tudíž budou levnější? #JenSePtam