Zápisník Jana Pavce: Akce na máslo

máslo

máslo Zdroj: iStock

Miloš Zeman
Jiří Ovčáček
3
Fotogalerie

Kauza křížků vymazaných z letáku obchodního řetězce se ze světa internetových diskuzí přenesla do reálného světa, když se na prodejně v Praze 8 objevily kříže z lepicí pásky. Je to podivuhodná reakce v jedné z nejateističtějších zemí světa. Lidovecký ministr zemědělství Marian Jurečka uvedl, že by zákazníci měli zvážit bojkot německého obchodního řetězce. Jeho uličky budou v neděli určitě prázdné a davy lidí si místo toho budou na ranních mších dohánět své kulturní kořeny.

Prázdno je v obchodech už teď v regálech s máslem. Zákazníci ho totiž ve snaze o záchranu svého vánočního pečení nakupují po kilech. Objevují se zprávy i o tom, že si magickou žlutou manu začínají vyrábět lidé doma. Lidl by měl udělat akci na kostku za 30 a všechno bude zase dobré.

Klid a mír narušovali také diverzanti, kteří zaplnili transparentní účet prezidenta a zároveň prezidentského kandidáta Miloše Zemana platbami v halířových hodnotách. Do zpráv pro příjemce zároveň připojili ne právě nejmilejší vzkazy pro hlavu státu.

Věty „na granulky pro Ovčáčka“ nebo „pro lháře na cestu na Sibiř“ patřily k těm slušnějším. Zjevně nepochopili, že „politicky nekorektní“ humor může směřovat jenom jedním směrem.