Zápisník Jana Vávry: Luxus v Česku

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Ilustrační foto
Ilustrační foto
3
Fotogalerie

Téma drahých mobilních dat je v mnoha ohledech pro Česko typické. Kdo by chtěl nadávat na jejich cenu, měl by si prý uvědomit, že kvalita zdejších sítí dosahuje parametrů ferrari. Tak argumentuje asociace operátorů.

S laděním ceny a výkonu ale mívá tato země problémy častěji. Pamatujete na kauzu s drahou Blankou? Cena stavby podle Metrostavu odpovídala tomu, že šlo o „bentley mezi tunely“. Většině obyvatel tu ale bohatě stačí škodovky.

Facebook mezitím pokračuje s vývojem své kryptoměny, kterou by se dalo platit v jeho Messengeru. I zde se hodí zmínit pro mnohé vytěsněnou minulost. S finančními transakcemi v chatovací aplikaci již firma experimentovala dříve, zkoušela i propojení s PayPalem. Masovou záležitostí se ale tyto funkce nestaly. Kryptoměna třeba bude mít u uživatelů lepší zvuk než PayPal.

Investiční poradkyně Carol Pepperová radí zapomenout na kryptoměny a investovat do akcií producentů marihuany. Když už „tráva“ láká i kravaťáky, mezi rebelujícími dětmi možná na atraktivitě ztratí.