Zápisník Jany Havligerové: Hraběcí rady

nový americký velvyslanec Andrew Schapiro

nový americký velvyslanec Andrew Schapiro Zdroj: ctk

americký velvyslanec Andrew Schapiro
Americký velvyslanec Andrew Schapiro a český prezident Miloš Zeman na snímku ze září 2014
Nový velvyslanec USA v Česku Andrew Schapiro předal prezidentovi Miloši Zemanovi pověřovací listiny
Česká armáda začala v Afghánistánu používat bezpilotní stroje ScanEagle. Budou jí pomáhat při střežení spojenecké letecké základny Bagrám a zajišťování bezpečnosti hlídek. Na snímku z 2. června si americký velvyslanec v Česku Andrew Schapiro (uprostřed vlevo) podává ruku s náčelníkem generálního štábu Josefem Bečvářem při ukázce dronu ScanEagle.
5
Fotogalerie

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček už zase hledal. A tentokrát našel. Důkazy o přítomnosti amerického velvyslance Andrewa Schapira na oslavách 28. října na Pražském hradě (popíral ji Miloš Zeman) totiž nešlo přehlédnout.

 Dokládá ji fotografie z ceremoniálu i svědectví německého ambasadora Arndta Freytaga von Loringhoven, vedle kterého Schapiro seděl. Ovčáček ovšem nedává kůži zadarmo. Omluva za nepravdivé tvrzení zní: „Pokud nebyla informace o tom, že velvyslanec Andrew Schapiro nedorazil 28. října na Hrad správná, prezident se omlouvá.“


Jiří Paroubek, který po volbách v roce 2010 opustil vedení sociální demokracie a zakrátko i řady straníků, se v poslední době pasoval do role neoficiálního poradce ČSSD.

Současné dění ve straně, a především kroky předsedy Bohuslava Sobotky komentuje málem obden. A jistě se v partaji najdou lidé, kteří na jeho hlášky slyší. Skoro to vypadá, jako by se v některých hlavách rodil plán na slavný comeback.


ODS chce snížit spotřební daň na pivo jako kompenzaci restauratérům za zavedení elektronické evidence tržeb. To už jsme přece někde slyšeli… Ale ne. Jasně, byl to šéf hnutí ANO, ministr financí Andrej Babiš, a chtěl ze stejného důvodu snížit sazbu daně z přidané hodnoty.

Brr – opisovat, to se přece nedělá. Na druhou stranu, co by člověk, natož potom strana před parlamentními volbami, neudělal pro zvýšení popularity.