Zápisník Jiřího Liebreicha: Nehyzděme Václavák tramvajemi

archiv DPP

archiv DPP Zdroj: Archiv DPP

archiv DPP
archiv DPP
3
Fotogalerie

Vraťme život na Václavské náměstí ovládané nyní mafií, argumentují zastánci obnovení tramvajové trati na Václaváku. Obchod s lehkými ženami a tvrdými drogami zde skutečně bují možná jako nikdy dřív. Ovšem představa, že mafiánské bossy vyžene z Václaváku odporný pohled na zadrátované náměstí zhyzděné hlučnou tramvají, je asi natolik uvěření hodná jako slova o důkladně promyšleném projektu.

Nevracejme se prosím k překonaným bolestem minulého století: socialismu, plastovým sáčkům na mléko ani tramvajím pod koněm.

Kam se život už stihl vrátit, je kabina hokejového týmu Philadelphia Flyers, v níž sedá i český útočník Jakub Voráček. Jeden ze silnějších mančaftů NHL nezastihl start ligy v dobré formě. Nyní ale oranžové dresy válejí a s nimi i Voráček, který posílá za každý svůj gól či asistenci tisíc dolarů na konto nadace podporující pacienty s diagnózou roztroušené sklerózy. Co na tom, že loňský příspěvek ve výši dvou milionů korun už zřejmě nepřekoná. Před současnou formou, ale především vznešenou myšlenkou je třeba se poklonit.