Zápisník Michala Noska: Temné zprávy

Fotbal

Fotbal Zdroj: Pavel Mazáč / Sport

Fotbal
Fotbal
Fotbal
4
Fotogalerie

Fotbalová liga se konečně vymaní z karantény, ale jen v uvozovkách. Na stadionech smí být pouze 150 lidí, tak se na diváky nedostane. Navíc lídr soutěže Slavia má ve svém týmu hráče s pozitivním testem na koronavirus a stejně na tom je i Mladá Boleslav. Právě tyto dva týmy se mají utkat v úterním zápase. Pokud se pozitivní testy potvrdí, nebo objeví noví nakažení fotbalisté, dostane liga likvidační zásah okamžitě po svém restartu.

Tvrdou ránu již ale dostali kuřáci závislí na mentolových cigaretách a tentokrát za ni nemůže koronavirus. Včera se cigarety v zelených krabičkách prodávaly naposledy. Ve většině obchodů je ale pokladna nedokázala již načíst, čímž se staly opravdu neprodejnými. Milovníkům mentolu tak nezbývá nic jiného než se přiklonit od dýmu z cigarety k elektronické nebo nahřívané náhražce.

Konec mentolovýchcigaret či nejistota fotbalového zápasu ale trápí Česko mnohem méně než praktické zastavení automobilové výroby. Ta v dubnu fungovala podle odhadů jen na deset procent. Vzhledem k tomu, že je automobilový průmysl páteří tuzemského průmyslu, je to pro ekonomiku země zdrcující zpráva.