Zápisník Pavly Palaščákové: Venezuela jako USA

Americká administrativa označila venezuelské volby za zfalšované. Caracas konstatoval, že to samé tvrdí i o těch amerických

Americká administrativa označila venezuelské volby za zfalšované. Caracas konstatoval, že to samé tvrdí i o těch amerických Zdroj: Reuters

Venezuelský autoritář Nicolás Maduro
Vláda slovenského premiéra Igora Matoviče čelí kritice za papalášské způsoby
Protivládní demonstrace na Slovensku (17. 11. 2020)
4
Fotogalerie

Venezuelský autoritář Nicolás Maduro a jeho spojenci zvítězili v hlasování o složení parlamentu ve strádající zemi. Opozice ovšem volby z velké míry bojkotovala a účast byla slabá.

Není divu, že americký ministr zahraničí Mike Pompeo označil klání za frašku a podvod. Caracas mu obratem vmetl do tváře, že si obě země nemají co vyčítat. „Podle jeho šéfa se volební podvody odehrály v USA,“ kontroval šéf venezuelské diplomacie Jorge Arreaza.

Slovenský premiér Igor Matovič odsuzoval „bezbřehé papalášství“ bývalé vládní garnitury, nyní v něm on a jeho okolí našli zalíbení. Šéf parlamentu Boris Kollár čelí kritice za dámské návštěvy v nemocnici v době pandemie, Matovič za snahu otevřít prioritně školu svých dcer. Příště by jeho hnutí mělo kandidovat pod názvem Neobyčejní lidé a VIP osobnosti.