Jak by mělo vypadat ideální spoření? Bez limitů

Zdroj: Shutterstock

Ideální spoření by mělo být zdarma, bez jakýchkoli poplatků, finančních limitů nebo vázací doby. A samozřejmě s atraktivní úrokovou sazbou, nejlépe i s úrokem připisovaným každý den, takže banka připisuje klientovi i úroky z úroků. Tyto podmínky splňuje nový produkt Spoření bez limitů, se kterým vstoupila na český retailový trh slovenská VÚB banka.

Spoření bez limitů je na českém trhu novinka, které v sobě spojuje jednoduchost a flexibilitu online prostředí. Můžete proto spořit bez jakýchkoli poplatků s úrokem ve výši 6,15 % p.a., přičemž úroky se připisují každý den. Tedy už ode dne, kdy vložíte na účet peníze. Díky tomu dochází k tzv. kapitalizaci úroků, tedy k tomu, že již připsané úroky se vám dále zhodnocují.

Tento produkt jako první na trhu spojuje všechny výhody nové generace online produktů:

● Spoření si zřídíte bezplatně online s vaším mobilem, tabletem či počítačem. Stačí vám občanský průkaz, druhý osobní doklad a číslo stávajícího účtu, který je veden na vaše jméno a příjmení v bance nebo v pobočce zahraniční banky se sídlem na území České republiky. Žádné papíry, žádná návštěva pobočky.

● Peníze máte neustále k dispozici, protože jakoukoli část naspořené částky lze kdykoli poslat na libovolný IBAN účet bez jakýchkoliv sankcí a poplatků.

VÚB je druhá největší banka na Slovensku s řadou mezinárodních ocenění a je součástí jedné z největších evropských finančních skupin Intesa Sanpaolo. Neznámá není ani v Čechách, a to zejména v podnikatelském prostředí.

Shutterstock

Jak na to?

Spoření bez limitů si můžete zřídit jednoduše online za zhruba 10 minut, bez potřeby návštěvy pobočky.

  1. Vyplňte online žádost, kterou najdete na www.vub.cz/sporeni-bez-limitu. Zadejte svoje jméno a příjmení a kontaktní údaje – email a mobilní číslo, které hned ověříme.
  2. Přiložte dva doklady totožnosti, konkrétně platný občanský průkaz a jeden z následujících dokladů – cestovní pas, kartičku pojištěnce, řidičský průkaz nebo rodný list. Dokumenty můžete vyfotit nebo do online žádosti vložit naskenované soubory.
  3. Poté vyplňte zbývající osobní údaje a krátký dotazník.
  4. Na závěr stačí ze svého běžného účtu zaslat ověřovací platbu ve výši 1 Kč. Vaše Spoření bez limitů bude schváleno už následující pracovní den. Úspory si na něj můžete poslat jako jednorázový nebo opakovaný vklad, který bude úročen 6,15 % ročně, a to na denní bázi.
  5. Kdykoli budete svoje úspory potřebovat, pošlete platbu přes internetové bankovnictví na libovolný IBAN účet bez jakýchkoli sankcí nebo poplatků.  

Shutterstock

V případě jakýchkoli dotazů jsou vám k dispozici pracovníci služby Kontakt +420 2 270 460 70, kontakt@sporenibezlimitu.cz.

Tip: Je důležité, abyste nám doložili (klidně i dodatečně) potvrzení o zemi vaší daňové rezidence – tzv. daňový domicil. Přesný postup, jak žádost vyplnit a podat na úřadě, stejně jako i odpovědi na další časté otázky, najdete na tomto odkazu. Zabráníte tím dvojímu zdanění vašeho připsaného úrokového příjmu a váš zisk zůstane vysoký jako Tatry.