Jak na inflaci? Se spořením bez limitů a úrokem 6,15 % p.a.

Zdroj: Shutterstock

Druhá největší slovenská banka VÚB přináší na český trh novinku v podobě spoření bez limitů. Tento online produkt spojuje jednoduchost a flexibilitu, takže lze spořit bez jakýchkoliv poplatků a omezení. Klientům nabídne úročení vkladů sazbou 6,15 % p.a., která je jednou z nejvyšších na trhu. Úroky se navíc připisují denně, nikoliv jednou měsíčně.

Vzhledem k tomu, že VÚB dosáhla na slovenském trhu řady úspěchů, rozhodli jsme se i českým klientům nabídnout atraktivní produkt, o kterém si myslíme, že na něj pozitivně zareagují,“ říká ke vstupu na český trh Martin Techman, výkonný ředitel oddělení retailového bankovnictví a člen představenstva VÚB.

Inovativní Spoření bez limitů od VÚB banky

Ideální spořicí produkt od moderní banky by měl být zdarma, bez jakýchkoli podmínek, finančních limitů či doby vázanosti. A samozřejmě také s atraktivní úrokovou sazbou, ideálně i s úroky připisovanými každý den. Díky tomu totiž banka klientovi připisuje nejen úrok ze samotného vkladu, ale také úroky z úroků (takzvaná kapitalizace úroků).

Nejblíže k takovému produktu má právě Spoření bez limitů. Nabídne dosud nejvyšší zhodnocení na trhu a lidé si je můžou založit od 14. listopadu.

Spoření bez limitů jako první produkt na českém trhu spojuje všechny výhody nové generace online produktů:

  • Spoření si klienti zřídí bezplatně zcela online a vystačí si pouze s mobilem, tabletem či počítačem, občanským průkazem, druhým osobním dokladem a číslem stávajícího účtu, který je veden na jejich jméno a příjmení v bance nebo v pobočce zahraniční banky se sídlem na území České republiky. Žádné papíry, žádná návštěva pobočky.
  • Peníze jsou neustále k dispozici, protože jakoukoli část naspořené částky lze kdykoli poslat na libovolný IBAN účet bez jakýchkoli sankcí a poplatků.

Úspory jsou ze Zákona o bankách pojištěny až do výše 100 000 eur (v přepočtu cca 2,5 milionu korun).

Shutterstock

„Věříme, že klienti ocení úrokovou sazbu přesahující šest procent, která je spíše výjimečná. Spoření bez limitů má však nespornou výhodu okamžitého přístupu k financím. Zároveň vzhledem k aktuální výši inflace v České republice je spoření s tak vysokým úrokem a úročením na denní bázi vhodným řešením pro konzervativní střadatele, kteří chtějí zmírnit dopady inflace na jejich úspory,“ dodává Martin Techman z VÚB. Díky sběrnému účtu v České republice navíc nejsou účtovány klientům žádné přeshraniční poplatky za platby.

VÚB znají hlavně čeští podnikatelé

VÚB je v České republice známá zejména v podnikatelském prostředí. Pobočka v Praze byla založena již v roce 1991 a po rozdělení Československa získala VÚB od České národní banky povolení působit v Česku. Díky tomu pomáhá českým i slovenským klientům v růstu a internacionalizaci jejich podnikání.

VÚB je druhá největší banka na Slovensku s řadou mezinárodních ocenění. Díky tomu, že je součástí jedné z největších evropských finančních skupin Intesa Sanpaolo, umí nabídnout neomezené portfolio služeb. Intesa Sanpaolo působí ve více než 40 zemích světa, kromě Česka a Slovenska rozvíjí své obchodní aktivity také v rámci regionu střední a východní Evropy v Polsku, Maďarsku či Chorvatsku. Po celém světě má více než čtyři tisíce poboček. Samotná VÚB provozuje 129 retailových poboček, 33 firemních poboček, 11 hypotečních center na území Slovenska a 1 pobočku v České republice.

Více informací najdete na Spoření bez limitů | VÚB, a.s.