Vlajková loď vivo X90 Pro vsází na výjimečné fotografie i výbavu

Zdroj: vivo Tech GmbH

7
Fotogalerie

Nový smartphone vivo X90 Pro je díky své schopnosti pořídit dokonalé fotografie a videa ve dne i v noci adeptem na nejlepší aktuálně dostupný fotomobil na českém trhu. Podívejte se s námi na základní stavební kameny jeho úspěchu.  

Spolupráce s profesionály napříč obory

Vysoká kvalita mobilní fotografie je značně závislá na zobrazovacích systémech. Globální trend posledních let napříč všemi výrobci velel zvětšovat objektiv. K dosažení vysoké kvality obrazu ale nestačí používat čočky z plastu. Společnost vivo proto vsadila na partnerství s tradiční optickou společností ZEISS a pro vivo X90 Pro zvolila čočky ze skla, podobně jako u profesionálních fotografických přístrojů.

Právě tříleté partnerství mezi společnostmi vivo a ZEISS a jejich úzká spolupráce vedla ke skokovému pokroku v oblasti výzkumu a vývoje technologií pro chytré telefony. Výsledkem je mimo jiné jedinečný zobrazovací systém s hlavním jednopalcovým fotoaparátem, který je jádrem smartphonu vivo X90 Pro. Ten je doplněn o speciální kombinaci hardwaru a softwaru a podporu umělé inteligence pro dosažení těch nejlepších výsledků při focení i natáčení videa.

Za zmínku z oblasti výkonu stojí také spolupráce se společností MediaTek. Díky ní je vivo X90 Pro prvním chytrým telefonem na evropském trhu, který je vybaven efektivní čipovou sadou MediaTek Dimensity 9200. Tato platforma přináší vyšší výkon a nižší spotřebu energie v porovnání se svým předchůdcem a umožňuje telefonu zvládat například i práci s velkým objemem dat, multitasking více aplikací nebo spuštění náročných herních titulů.

vivo Tech GmbH

Vyšší citlivost na světlo a doplňkové funkce

Vraťme se ale ještě na moment k fotografickým vlastnostem. Celá trojice hlavních fotoaparátů – 50Mpx hlavní fotoaparát, 50Mpx portrétní fotoaparát a 12Mpx ultra široký fotoaparát – je spolu s dalšími doplňkovými senzory umístěna do jednoho velkého oka na zadní straně smartphonu vivo X90 Pro. Před poškozením je chrání odolné sklo Corning Gorilla Glass.

Díky výrazně vyšší citlivosti na světlo, lepšímu přirozenému zpracování barev a dokonalejší stabilizaci obrazu dokáže vivo X90 Pro zachytit perfektní záběr prakticky v jakoukoliv denní či noční dobu.  Smartphone nabídne také řadu doplňkových funkcí a nastavení uživatelského rozhraní fotoaparátu pro maximální možnosti použití. Jednou ze speciálních funkcí je například samostatný noční režim pro nahrávání videa v rozlišení až 4K.

vivo Tech GmbH

Výjimečný systém zobrazení i chlazení telefonu

Na vysokou kvalitu pořízených snímků a videí má vliv také zobrazovací technika. Smartphone vivo X90 Pro je proto vybaven 6,78palcovým OLED displejem, který na své mírně zakřivené ploše poskytuje co nejvěrnější vykreslení barev. Navíc je vyroben z luminiscenčního materiálu, který účinně redukuje modré světlo a blikání obrazovky, což jsou hlavní faktory pro pohodlí očí i při delším používání. Příjemným bonusem pro hráče mobilních her je pak funkce Ray Tracing a 120Hz obnovovací frekvence displeje.

Optimální teplotu smartphonu nejen při hraní her zajistí vylepšený systém chlazení, který tvoří chladicí plocha složená ze struktury až 24 vrstev pro odvod tepla. Inovativní konstrukce rámu navíc snižuje přenos tepla z procesoru do rámu telefonu, takže oblasti, kde se telefon při vodorovném držení dotýká rukou, zůstávají i při velké zátěži až o 2 °C chladnější.

vivo Tech GmbH

Rychlé nabíjení pro maximální uživatelské pohodlí

Doba je rychlá a rychlé musí být logicky i nabíjení našich smartphonů. Díky zapojení 120W adaptéru Dual-Cell FlashCharge, který je součástí balení telefonu, je možné nabít vivo X90 Pro na 50 % kapacity baterie již za 8 minut a 10 sekund. Vyvážený režim pro každodenní nabíjení zcela nabije telefon za pouhých 29 minut. Smartphone také podporuje známé 50W bezdrátové nabíjení FlashCharge, které bylo představeno u loňského modelu X80 Pro. Zařízení má navíc 24-Dimension Security Protection a certifikaci TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System, která zaručuje bezpečnost nabíjení.

Více informací naleznete na www.vivo.com  nebo na IG vivo_czech. Nový smartphone vivo X90 Pro je možné zakoupit u maloobchodních prodejců za cenu 26 999 Kč.