Deset tisíc dolarů na vlastní podnik. Amazon platí zaměstnancům za to, že odejdou

Video placeholde
Flotila Amazonu
Sklad nové generace e-shopu Amazon v Polsku.
Sklad nové generace e-shopu Amazon v Polsku.
Sklad nové generace e-shopu Amazon v Polsku.
Sklad nové generace e-shopu Amazon v Polsku.
16
Fotogalerie

Americký gigant Amazon poskytne 10 tisíc dolarů jako vstupní kapitál pro založení vlastního start-upu zaměřeného na kurýrní služby. Nabídka platí pro odcházející zaměstnance, kteří svůj byznys otevřou v USA. Amazon také uvedl, že bude těmto lidem po jejich odchodu z práce vyplácet po dobu tří měsíců jejich původní hrubou mzdu. Společnost tak pokračuje v zavádění programu „Pay to Quit“, který se snaží především motivovat nespokojené pracovníky k odchodu.

„Chceme, aby lidé, kteří pracují v Amazonu, opravdu chtěli být v něm,” řekla mluvčí společnosti Ashley Robinson minulý rok pro CNBC. „Pokud od nás chtějí odejít tak chceme, aby svůj čas využili smysluplně, a poskytneme jim finanční prostředky,“ doplnila.

Program je také v souladu s úsilím Amazonu najít nové možnosti doručování. V loňském roce založila iniciativu Delivery Service Partners, která se snaží o to, aby majitelé nezávislých doručovacích společností dali logo Amazon Prime na své dodávkové vozy - a to i přesto, že kromě Amazonu pokračují ve spolupráci například s FedEx nebo UPS.

„Od spuštění programu Delivery Service Partner v červnu 2018 umožnila společnost Amazon vytvořit více než 200 nových malých podniků, které najaly tisíce místních zaměstnanců, aby zákazníkům dodávaly balíčky,“ uvedla společnost Amazon. „V letošním roce plánuje společnost přidat další stovky nových podniků. Svým odcházejícím zaměstnancům navíc poskytneme finanční prostředky, aby se mohli stát vlastníky podniků. Tato nabídka programu se navíc rozšířila na zaměstnance ve Velké Británii a ve Španělsku,“ uvedl dále maloobchodní gigant ve zprávě.

Nový magazín E15 Jak uspět v digitální době můžete objednat zde >>> 

Video placeholde
Jak uspět v digitální době? Nový magazín E15 • E15