Developer CTP získal rekordní padesátimiliardový úvěr

Skladový areál skupiny CTP v polském městě Opole.

Skladový areál skupiny CTP v polském městě Opole. Zdroj: CTP

CTPark Ostrava
CTPark Přeštice
majitel skupiny CTP Remon Vos.
Majitel skupiny CTP Remon Vos-
5
Fotogalerie

Developerská firma CTP získala od tří bank úvěr 1,9 miliardy eur (asi 48,7 miliardy korun). Z toho 1,6 miliardy eur využije na refinancování stávajících úvěrů na dokončené průmyslové parky, zbylé peníze pak investuje do rozvoje společnosti. Podle CTP jde o největší realitní transakci ve střední a východní Evropě. 

CTP chce z úvěru financovat celé své české průmyslové portfolio, které zahrnuje 200 budov o celkové rozloze 2,7 milionu metrů čtverečních. „Dohoda umožňuje CTP významně zefektivnit správu a zpracování úvěrů, také nám poskytne lepší úvěrové podmínky, bezpečné financování našeho průmyslového portfolia v průběhu střednědobého období a zároveň nám významně pomůže při dosažení dalšího cíle, kterým je dosažení deseti milionů metrů čtverečních,“ uvedl generální ředitel CTP Remon Vos.

Peníze poskytly Česká spořitelna, Komerční banka a UniCredit Bank. Transakce zkonsoliduje 40 existujících úvěrů do jednoho. „Můžeme zefektivnit správu a zpracování úvěrů, těžit z bezpečného financování našeho průmyslového portfolia ve střednědobém horizontu, a navíc rozvíjet financování po dobu příštích 18 měsíců,“ uvedl finanční ředitel CTP pro Českou republiku a Slovensko Zdeněk Raus.

CTP je mezinárodní developer, který se specializuje na výstavbu a správu průmyslových zón budovaných na míru podle požadavků klientů. Skupina CTP je vlastníkem a správcem sítě CTParků, která zahrnuje více než 90 lokalit ve střední a východní Evropě s celkovou rozlohou převyšující pět milionů metrů čtverečních.

Nový magazín E15 „Jak vydělat na pronájmu“ objednávejte zde >>>

Video placeholde
Jak vydělat na pronájmu. Nový magazín E15 Premium • E15