Američané po útoku v Bostonu hledají dva podezřelé

Truchlící Američané po výbuchu v Bostonu

Truchlící Američané po výbuchu v Bostonu Zdroj: ctk

Americké úřady hledají už nejméně dvě osoby podezřelé v souvislosti s atentátem v Bostonu. Oba muže podle CNN zachytily v pondělí kamery v blízkosti cílové rovinky bostonského maratonu, kde dvě exploze usmrtily tři lidi a přes 180 jich zranily. Kromě podoby podezřelých ale vyšetřovatelé další stopy nemají, a stále tak není jasné, kdo za útoky stojí.

O jednom z hledaných mužů je známo, že nesl černý batoh. O dalším podezřelém média už podrobněji informovala. Jde o muže, který měl na sobě bílou kšiltovku nasazenou dozadu a také světlou mikinu s kapucí a černou bundu. Podezřelý nesl nebo možná pokládal černý vak na druhém místě exploze.

Právě takováto černá taška nalezená na místě neštěstí obsahovala jednu ze dvou bomb. Nejméně jedna z nich byla sestrojena z tlakového hrnce, jenž obsahoval ostrý kovový odpad, případně ložiskové kuličky nebo hřebíky.

Doposud se nepodařilo identifikovat některého z podezřelých podle jména.

Americké televize ve středu tvrdily, že policie už jednoho podezřelého zatkla. Bostonská policie i FBI ale tyto informace nakonec popřely.

Federální policie FBI vybízí veřejnost k dodání dalších fotografií nebo videí pořízených před výbuchem, ale i během něj a po něm, které by mohly sehrát klíčovou roli při identifikaci pachatele.

Prezident Barack Obama dnes promluví na bohoslužbě věnované lidem zabitým či zraněným při bostonském teroristickém útoku.