Chceme se dostat k Nikulinovi, prohlásilo ruské velvyslanectví ve Washingtonu

Ruská ambasáda ve Washingtonu

Ruská ambasáda ve Washingtonu Zdroj: Jan Pavec

Vězeňská stráž u českého soudu při jednání o odvolání Jevgenije Nikulina
Ruská ambasáda ve Washingtonu
3
Fotogalerie

Ruské velvyslanectví ve Washingtonu, má v úmyslu kontaktovat údajného hackera Jevgenije Nikulina, kterého vydala Česká republika v noci na pátek americkým úřadům, s cílem "přijmout veškerá nezbytná opatření k ochraně jeho zákonných práv". Obrátit se chce i na Nikulinova advokáta. Jak dnes informovala agentura TASS, ruská diplomatická mise to oznámila ve svém pátečním prohlášení.

„Ruská ambasáda ve Washingtonu v souvislosti s vydáním ruského občana Jevgenije Nikulina z České republiky do Spojených států požádala od (amerického) ministerstva zahraničí potvrzení (o této události) a obdržela oficiální oznámení od amerických policejních orgánů,“ uvádí se v prohlášení.

„V brzké budoucnosti se dostaneme do kontaktu s Nikulinem a jeho právníkem a přijmeme opatření nezbytná k zajištění jeho zákonných práv“, píše se dále v dokumentu.

Nikulin, kterého USA viní z hackerského útoku na tři technologické firmy, v pátek u soudu v San Francisku řekl, že se cítí nevinen. Další stání v jeho případu bude v pondělí 2. dubna.