Církve jsou zlo. Zpřísněte jejich registraci, žádají slovenští nacionalisté

Takto má socha vypadat.

Takto má socha vypadat. Zdroj: thesatanictemple.com

Satanisté se sházejí v podzemním sklepě v Detroitu.
Kromě religozních obřadů slouží místo i jako diskotéka.
Šef Slovenské národní strany Andrej Danko
Další slovenský politik v nemocnici: Šéf parlamentu Danko jde na operaci
Sektář Peter Petrauske se samozval vysokým knětem.
6
Fotogalerie

Vládní nacionalistická Slovenská národní strana (SNS) chce na Slovensku zpřísnit podmínky registrování církví. Svůj návrh zdůvodnila snahou zabránit spekulativním zápisům dalších církví a náboženských společností s cílem získat peníze od státu. Podle opozice návrh je namířen proti muslimské komunitě.

Slovenská národní strana (SNS) v čele s předsedou Andrejem Dankem navrhla na pětimilionovém Slovensku zvýšit hranici minimálního počtu plnoletých členů církve. Místo nynějších 20 tisíc jich bude muset nově být 50 tisíc. 

Danko již loni hovořil o hrozbě islamizace Evropy. Šéf tehdy neparlamentní strany se zmínil o potřebě schválení zákazu nošení burek na Slovensku, o výstavbě mešit a minaretů i o přísnění podmínek zaregistrování církví. Muslimská komunita na Slovensku není příliš početná, podle odhadů žije v zemi několik tisíc muslimů.

Opoziční poslanec Jozef Viskupič uvedl, že návrh SNS patrně souvisí se snahou strany strašit obyvatele Slovenska možnou registrací muslimů.

Na Slovensku je v současnosti registrovaných 18 církví a náboženských společností. Většina obyvatel země se hlásí ke katolické církvi. Registrované církve mají nárok na finanční příspěvky státu například na platy duchovních.

Muslimové se na Slovensku dostali do centra pozornosti i v souvislosti s migrační krizí. Premiér Robert Fico, který dlouhodobě odmítá přerozdělování uprchlíků mezi členské státy EU na základě povinných kvót, v minulosti opakovaně hovořil o nutnosti zabránit vytvoření ucelené muslimské komunity na Slovensku.