Facebook smazal Trumpův příspěvek, Bezos prodával akcie Amazonu

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout. 

Bezos vydělal a prodal

Nejbohatší člověk na planetě, šéf impéria Amazon, Jeff Bezos prodal podle zpráv Komise pro cenné papíry část svých akcií Amazonu za 3,1 miliardy dolarů. Od začátku roku celkem na prodeji akcií největšího e-shopu světa získal přes sedm miliard dolarů. Bezos nadále drží akcie Amazonu za téměř 200 miliard dolarů, donedávna ale spíš přikupoval. Akcie Amazonu připsaly od začátku roku 73 procent, Bezosovo jmění díky tomu vyrostlo o 75 miliard dolarů.  

Facebook a Twitter proti Trumpovi

Video z prezidentské kampaně Donalda Trumpa, v němž tvrdí, že “děti jsou proti koronaviru prakticky imunní” smazali administrátoři Facebooku a Twitteru. Označili to za deznformaci. Twitter pak zablokoval účet @TeamTrump a nepovolil profilu umisťovat nové příspěvky. Jde o další moment dlouhodobě vyhrocených vztahů mezi Trumpem a populárními sociálními sítěmi. Facebook k podobnému kroku přistoupil vůbec poprvé.

Nejžhavější akcie současnosti

Nikdo z uskupení FAANG, ale společnost Sea. Akcie této singapurské videoherní a e-commerce platformy posílily za posledních 18 měsíců o 880 procent.

Pozitivní výsledky z Evropy

Německá strojírenská skupina Siemens publikovala výsledky za třetí kvartál svého finančního roku. Zisk společnosti vzrostl o osm procent, výsledky předčily očekávání analytiků. Investory potěšila také italská banka UniCredit. Druhý kvartál roku přinesl firmě zisk ve výši 420 milionů eur. V předešlém čtvrtletí skončila banka ve ztrátě.