Kdo pomůže Americe vrátit její velikost? Trump znovu vydělává na členských kartách

Oslavující příznivci Donalda Trumpa

Oslavující příznivci Donalda Trumpa Zdroj: Reuters

Donald Trump
Donald Trump
Trump Tower
Donald Trump
Donald Trump
20
Fotogalerie

Příští americký prezident Donald Trump opět prodává členské karty pro své příznivce. Výhody členství jsou stejně nejasné jako v případě členských karet, které se prodávaly v rámci Trumpovy předvolební kampaně. Informoval o tom dnes server Fortune.com.

Karta s názvem "Oficiální inaugurační členská karta pro rok 2017" se prodává prostřednictvím internetové stránky budoucího prezidenta Donaldjtrump.com. Kartičku lze objednat za částku minimálně 35 dolarů (asi 900 korun); členství začne platit po Trumpově inauguraci v lednu příštího roku. Stránka však vyzývá případné zájemce, aby si s koupí pospíšili, protože karty budou "dnes večer" poslány do tisku.

Informace o tom, jaké výhody členství přináší, jsou však mlhavé, stejně jako tomu bylo v případě členských karet v rámci prezidentské kampaně v létě. Vlastník inaugurační karty je odhodlán pomoci Trumpovi "vrátit Americe její velikost", jak stojí na jejím rubu.

Video placeholde
Trumpův vítězný projev - české titulky • YouTube.com, Reflex.cz

Karta vydávaná v rámci předvolební kampaně zase z majitele udělala "opravdového přítele" prezidentského kandidáta, který společně s ním "udělá vše proto", aby porazil "křiváckou Hillary".

Karta se původně prodávala v přepočtu za zhruba 5200 korun, poté ale cena prudce poklesla na 35 dolarů.