Koronavirus se šíří Evropou, Británie zaznamenala dosud nejvyšší nárůst nakažených

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Reuters

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
9
Fotogalerie

V Británii počet infikovaných vzrostl oproti předchozímu dni o 67, což je dosud nejvíce za jeden den. Desítky nových případů nákazy hlásí i Belgie a Nizozemsko.

Celkově byl ve Spojeném království koronavirus potvrzen u 273 lidí. Na nemoc COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, v zemi dosud zemřeli tři lidé. Největší počet případů nákazy hlásí úřady v Londýně, za neděli tam bylo potvrzeno 51 nově nakažených.

Země nařidila všem, kteří se vracejí ze severu Itálie, čtrnáctidenní karanténu. V izolaci mají po dva týdny zůstat i ti, kteří přijíždějí z ostatních regionů Itálie a projevují se u nich nějaké z příznaků nemoci Covid-19.

Nizozemsko oznámilo další dvě oběti nového koronaviru. Dohromady tak už má tři mrtvé, informovala agentura Reuters s odvoláním na místní úřady. Počet nakažených v Nizozemsku vzrostl ze 188 na 265. Belgie má 200 nakažených, což je zhruba o 30 více než v sobotu.

Nizozemsko zaznamenalo první úmrtí v souvislosti s koronavirem v pátek, kdy v rotterdamské nemocnici zemřel 86letý muž.

Podle nizozemských úřadů 131 z celkově 265 nakažených nedávno pobývalo v Itálii, která je evropským ohniskem epidemie. Nizozemské ministerstvo zahraničí dnes vyzvalo obyvatele, aby zrušili všechny cesty do severoitalských regionů, které jsou z nařízení vlády ode dneška prakticky v izolaci. Nizozemci, kteří v těchto oblastech už jsou, je mají opustit.