Krejčíř chtěl utéct z jihoafrického vězení, našli u něj pistoli

Radovan Krejčíř

Radovan Krejčíř Zdroj: ctk/sapa

Jihoafrická policie údajně zmařila pokus Radovana Krejčíře o útěk z vězení. Informoval o tom dnes server Eyewitness News. Při sobotní prohlídce jeho cely se prý našla mimo jiné devítimilimetrová pistole a nůž.

Krejčíř podle jihoafrického tisku plánoval utéci ze své cely ve věznici v Pretorii, kam se dostal poté, co ho soud v Johannesburgu shledal na konci srpna vinným z pokusu o vraždu, únosu a pokusu o přechovávání narkotik.

V jeho cele policie údajně našla pistoli, náboje, elektrický paralyzér, pepřový sprej, nůž, deset mobilních telefonů a paměťový klíč USB. Akci provedla poté, co dostala tip na chystaný útěk.

Policisté také u Krejčíře našli zápisník se jmény svědků a vyšetřovatelů jeho případu, píše server IOL News. „Podezříváme dozorce, že mu věci do cely za úplatu propašovali. Jinak se do jeho cely nemohlo nic dostat,“ řekl serveru vysoce postavený zdroj.

Podle serveru Eyewitness News, který se kauzami českého občana dlouhodobě zabývá, se Krejčíř chystal z vězení uprchnout ještě před nejbližším jednáním u soudu.

Jihoafrická vězeňská správa se zatím k incidentu nevyjádřila. Výši trestu v kauze únosu a pokusu o vraždu by si Krejčíř měl podle dosavadních informací vyslechnout 12. října.