Na Trumpovu rezignaci si lze vsadit. Podle sázkových firem je šance vysoká

Donald Trump

Donald Trump Zdroj: reuters

Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump se stal 45. prezidentem USA.
Donald Trump
5
Fotogalerie

Americký prezident Donald Trump rozvířil trh sázkových kanceláří. Ty se předhánějí v sázkách na prezidentův předčasný konec ve funkci.

Nepředvídatelnost politických kroků nového šéfa Bílého domu může znervózňovat spojence USA i mezinárodní trhy, v byznysu evropských a amerických sázkařů však nečekaně spustila vlnu kreativity. 

Jak například píše web Politico.com, na politiku se sice sázelo vždycky, Trump je ale pro sázející lákavější o to víc, protože do prezidentského křesla usedl navzdory všem předpokladům a jeho první kroky ve funkci byly kontroverzní.

"Z pohledu sázek způsobilo zvolení Trumpa masivní boom," uvedl za britskou sázkařskou firmu Ladbrokes Alex Donohue. "V zásadě všechno, co Trump dělá, vede ke spekulacím. A ty se pak proměňují v sázky," dodal.

Firmy hojně nabízejí sázky na Trumpův předčasný konec ve funkci, ať už kvůli vlastní rezignaci nebo impeachmentu.  Podle zmíněných Ladbrokes existuje šance 48 procent, že Trump bude čelit odvolání. 

Irská služba Paddy Power také odhaduje jedna ku třem, že Trump odstoupí nebo bude odvolán během prvního funkčního období (které trvá do ledna 2021 - pozn. aut.). Na to, že Trump nedokončí první funkční období, si lze vsadit také u americké služby Bovada.

Už zmíněný server Politico.com však připomíná, že impeachment nemá šanci, pokud bude mít Trump podporu veřejnosti. S politikou Donalda Trumpa v současné chvíli souhlasí 45 procent dotázaných. Jeho předchůdce Barack Obama měl v té samé době své funkce podporu 63 procent veřejnosti, naopak nesouhlasných hlasů bylo 23 procent, dodává web.