Pojišťovacímu trhu Lloyd's of London klesl zisk o polovinu

Lloyd's of London

Lloyd's of London Zdroj: profimedia.cz

Lloyd's of London
Lloyd's of London
Lloyd's of London
4
Fotogalerie

Zisk britského pojišťovacího trhu Lloyd's of London klesl v pololetí zisk o polovinu kvůli nižší návratnosti z investic. Zisk před zdaněním se snížil na 600 milionů liber (17,2 miliardy korun) z loňských srovnatelných 1,2 miliardy liber. Lloyd's však současně v prohlášení upozornil, že za celý loňský rok kvůli nákladným katastrofám vykázal ztrátu a nyní se mu podařilo z těchto ztrát vymanit. Lloyd's of London poskytuje speciální pojištění a zajištění, od pojištění ropných vrtů po pojištění nohou fotbalových hvězd.

Loňská ztráta dvě miliardy liber byla první za šest let. Lloyd's of London se poté zaměřil na snížení nákladů a zlepšení svého poměru nákladů a nárokovaných škod proti pojistnému, což je měřítkem ziskovosti pojišťoven. Tento ukazatel se v pololetí zlepšil na 95,5 procenta z 96,9 procenta. Čím níže je ukazatel pod 100 procenty, tím větší je ziskovost pojišťovny. Překročení hranice 100 procent znamená ztrátu.

Hrubé předepsané pojistné se zvýšilo na 19,3 miliardy liber z 18,9 miliardy liber. Přispěly k tomu částečně vyšší ceny, napsala agentura Reuters.

Generální ředitelka Inga Bealeová dodala, že trh také neúnavně pracuje na tom, aby si zajistil napojení na trhy 27 zemí Evropské unie po odchodu Británie z Evropské unie. Jeho bruselská dceřiná společnost začne s nabídkou pojištění v regionu od 1. ledna 2019.

Lloyd's of London tvoří více než 80 pojišťovacích syndikátů, což jsou v podstatě menší pojišťovny operující v rámci jednoho trhu. Lloyd's of London slouží hlavně k pokrytí specifických rizik v rámci podnikové sféry. Běžné pojistné produkty pro masový trh nenabízí.

Služby trhu Lloyd's of London využívají klienti ve více než 200 zemích světa. Vlastní kanceláře má ve zhruba třicítce států. Počátky seskupení sahají do roku 1689, kdy tehdejší Lloyd's Coffee House nabízel služby hlavně majitelům lodí a dalším obchodníkům.