Ringier prodává nejčtenější slovenský deník. Několik magazínů získá Penta

ringier

ringier Zdroj: ctk

Partneři Penta Investments Jaroslav Haščák a Marek Dospiva
2
Fotogalerie

Nejčtenější slovenský list Nový čas mění majitele. Od vydavatele Ringier Axel Springer Media ho koupila společnost FPD Media slovenského finančníka Antona Siekela. Vydavateli News and Media Holding ze skupiny Penta pak Ringier prodal své magazíny.

Uzavření obou transakcí, jejichž hodnota nebyla zveřejněna, se očekává v polovině příštího roku. Ringier se chce zaměřit na provoz internetových portálů.

Nový čas je s odstupem nejprodávanějším deníkem na pětimilionovém Slovensku. Jeho prodaný náklad v prvním letošním pololetí dosáhl v průměru kolem 82 600 výtisků denně, což ve srovnání se stejným obdobím loňského roku představuje pokles o téměř desetinu.

"Již více než čtyři roky analyzujeme mediální trh na Slovensku, který směřuje k postupné konsolidaci. Předpokládáme, že v průběhu několika let se na Slovensku počet vydavatelství a mediálních domů sníží," uvedl jednatel společnosti FPD Media Peter Šveda.

Ringier také vydává několik magazínů včetně časopisu pro ženy Eva, které prodal vydavateli News and Media Holding. Ten vydává například druhý nejčtenější slovenský list Plus jeden deň.

"S touto rozsáhlou reorganizací našeho portfolia na Slovensku jasně zdůrazňujeme naše odhodlání stát se vedoucím digitálním vydavatelstvím ve střední a východní Evropě," uvedl výkonný ředitel společnosti Ringier Axel Springer Media AG Mark Dekan.

Ringier si ponechá zpravodajský portál Aktuality.sk, od vydavatele News and Media Holding zase koupil internetovou doménu konkurenčního portálu Aktualne.sk, která bude přesměrována na portál Aktuality.sk. Ringier také oznámil nákup předních slovenských portálů v oblasti automobilové a realitní inzerce.