Šéf největší evropské softwarové firmy SAP po deseti letech končí

Bill McDermott

Bill McDermott Zdroj: Reuters

SAP
2
Fotogalerie

Předseda představenstva největší evropské softwarové společnosti SAP Bill McDermott po téměř deseti letech odstoupil z funkce. V čele podniku ho nahradí Jennifer Morganová a Christian Klein, oznámila firma sídlící v Německu. Nové vedení bude mít za úkol dokončit přechod od tradičního softwaru ke cloudovým službám, informovala agentura Reuters.

„Bez Billa McDermotta by dnes SAP nebyl tím, čím je,“ uvedl spoluzakladatel firmy Hasso Plattner, který je předsedou dozorčí rady. „Bill se pro tento podnik stal neocenitelným přínosem a byl hlavním strůjcem přechodu společnosti SAP ke cloudu, který bude motorem našeho růstu po řadu příštích let,“ dodal.

Plattner založil firmu SAP začátkem 70. let společně se třemi bývalými kolegy z amerického počítačového gigantu IBM. McDermott do firmy nastoupil v roce 2002. Šéfem podniku se stal v roce 2010. Zpočátku se o tuto funkci dělil s Jimem Hagemannem Snabem, od roku 2014 už ale firmu řídil samostatně.

Konkrétní důvody odchodu osmapadesátiletého McDermotta společnost nesdělila. „Jsem vděčný, že jsem měl příležitost vést jeden z nejlepších podniků na světě. Nyní přišel čas zahájit novou kapitolu. Jsem přesvědčen, že Jennifer a Christian odvedou skvělou práci,“ uvedl McDermott.