Trump jako streamer: americký prezident chce využít Twitch ke svému znovuzvolení

Prezident USA Donlad Trump

Prezident USA Donlad Trump Zdroj: Reuters

Prezident USA Donlad Trump
Prezident USA Donlad Trump
Prezident USA Donlad Trump
Prezident USA Donlad Trump
Prezident USA Donlad Trump
6
Fotogalerie

Americký prezident Donald Trump objevil další část online světa. Jeho profil je nyní k nalezení i na streamovací platformě Twitch. Službu společnosti Amazon chce využít jako podporu ve své prezidentské kampani. První vysílání už má kanál za sebou. Streamovací debut si Trump odbyl při projevu v Minneapolis v minulém týdnu, který shlédlo přes 281 tisíc diváků. Za několik málo dní od založení získal Trumpův účet přes 73 tisíc odběratelů. Informoval o tom server CNN

Podle expertů Trump začal více sledovat kroky svých protivníků v prezidentském klání. Například jeho sok senátor Bernie Sanders, který se o post hlavy Spojených států chce také ucházet, má na streamovací službě Twitch svůj účet již dlouho. Počet jeho odběratelů je necelých 90 tisíc. 

Trump by mohl oslovit mladší voliče, kteří Twitch sledují. Podle oficiálních statistik společnosti Amazon, která streamovací službu v roce 2014 koupila od jejích původních tvůrců za téměř jednu miliardu dolarů, se denní počet návštěvníků Twitche pohybuje okolo 15 milionů. 

Paradoxem zůstává, že ačkoliv mají oba kandidáti účet na Twitchi, netají se kritikou šéfa Amazonu Jeffa Bezose. Oběma vadí fakt, že americký internetový obchod získal již dvakrát po sobě daňové slevy. Například letos ve výši 130 milonů dolarů.

Trump je pro mnoho lidí známý především pro svůj Twitterový účet, kam velmi často přispívá. Americký prezident je však kromě Twitteru - a nyní i Twitche - k nalezení i na dalších sociálních sítích. Například na svém YouTube kanále má Trump 203 tisíc odběratelů. Na Facebooku prezidenta sleduje téměř 26 milionů osob a na populárním Instagramu pak téměř 15 milionů lidí. 

Podívejte se na první stream amerického prezidenta Trumpa:Sledujte hru LIVE: President Trump in Minneapolis, MN! Text TRUMP to 88022 od uživatele DonaldTrump na adrese www.twitch.tv