Turnaj mistryň se stěhuje do Singapuru na pět let

Sportovní komplex Singapore Sports Hub

Sportovní komplex Singapore Sports Hub Zdroj: ssc.goc.sg

WTA Championships alias tenisový Turnaj mistryň projde od letoška výraznou proměnou. Přesouvá se do Singapuru. Navíc se Světová tenisová asociace (WTA) dohodla s generálním partnerem, francouzskou bankou BNP Paribas, na prodloužení spolupráce.

Soutěž představuje závěrečný turnaj tenisové sezony, na který se probojuje jen osm nejlepších hráček a stejný počet párů. Ještě loni přitom startovaly pouze čtyři páry. Dotace podniku činí 6,5 milionu dolarů. Letos se bude konat od 17. do 26. října a dějištěm se poprvé stane Singapur. Tam se také bude Turnaj mistryň hrát nejméně pět let.

Také to byl důvod, proč se banka BNP Paribas rozhodla prodloužit spolupráci s turnajem. Kontrakt byl podepsán na dalších pět let, avšak finanční podrobnosti zůstaly utajeny. Pro banku je spolupráce s Turnajem mistryň skvělou příležitostí k expanzi na asijský trh. „V tomto regionu máme veliké ambice,“ uvedla BNP Paribas. „Singapur je v naší strategii klíčovým prvkem,“ přiznala.

Od letošního roku je podnik součástí velkolepé desetidenní akce. Turnaji předchází fanouškovský víkend, ve kterém návštěvníci uvidí exhibiční zápasy vycházejících nadějí stejně jako exhibici tenisových legend. Během turnaje proběhne řada akcí zaměřených na fanoušky.

Vše se soustředí do novotou zářícího sportovního komplexu Singapore Sports Hub. Patří do něho národní fotbalový stadion nebo zastřešená hala pro třináct tisíc diváků, ve které se bude konat Turnaj mistryň. Výstavba komplexu za zhruba miliardu dolarů začala v roce 2011 a slavností otevření je přichystáno na duben. Turnaj mistryň se stane první velkou světovou sportovní akcí, která se v singapurském komplexu uskuteční.

Petra Kvitová – šampionka, která vystoupila z ústraní