V centru New Yorku explodovala nálož

Exploze na Manhattanu

Exploze na Manhattanu Zdroj: reuters

Lidé opouštějí okolí místa výbuchu
Lidé opouštějí okolí místa výbuchu
Manhattan
Manhattan
5
Fotogalerie

Při výbuchu na Manhattanu v New Yorku byli dnes zraněni čtyři lidé, z nichž jeden zřejmě explozi způsobil. S odvoláním na členy městského hasičského sboru to oznámila agentura AP. Pachatel měl podle policejních zdrojů na svém těle připevněnou trubkovou výbušninu, která explodovala. Policie muže zadržela, jeho život není ohrožen.

Newyorská policie na twitteru pouze uvedla, že kvůli výbuchu neznámého původu zasahuje na Manhattanu. Později bez dalších podrobností sdělila, že zadržela jednoho člověka, typ zařízení, které explodovalo, ale neupřesnila.

Při výbuchu byli zraněni dva lidé, z nichž jeden byl bombový útočník. S odvoláním na své zdroje o tom informovala televize Fox 5.

Linky metra v okolí byly uzavřeny a úřady evakuují pasažéry. Portál Daily Star napsal, že na místě vypukla panika a lidé živelně prchali.

Výbuch nastal podle ABC v podchodu autobusového terminálu. Nádraží je vzdáleno jen několik stovek metrů od náměstí Times Square, které je jedním z oblíbených turistických cílů New Yorku.

Vývoj událostí na Manhattanu sledujte v přímém přenosu: