V Íránu se srazily vlaky, úřady hlásí desítky mrtvých

Následky nehody v Íránu

Následky nehody v Íránu Zdroj: reuters

Srážka vlaků na severu Íránu si vyžádala nejméně 31 životů
Následky nehody v Íránu
Následky nehody v Íránu
Následky nehody v Íránu
Následky nehody v Íránu
6
Fotogalerie

Nejméně 43 mrtvých a 100 zraněných si dnes ráno vyžádala srážka dvou vlaků v severoíránské provincii Semnán asi 250 kilometrů východně od metropole Teheránu. Informovaly o tom státní televizní a rozhlasová společnost IRIB a tisková agentura Fars. Počet obětí se podle nich ještě může zvýšit.

Neštěstí se odehrálo na nádraží v provincii Semnán mezi stejnojmennou provinční metropolí a městem Dámgán. Nehodu způsobil osobní vlak, který narazil do stojící soupravy.

Guvernér provincie Mohammad Rezá Chabbáz televizi IRIB sdělil, že se příčina nehody stále vyšetřuje. Jeden z vlaků byl nejspíš z technických důvodů, které mohlo mít na svědomí chladné počasí, donucen zastavit asi 4,5 kilometru před stanicí. Druhý pak do něj narazil.


Podle televize IRIB při srážce čtyři vagony vykolejily a dva začaly hořet. Televize rovněž odvysílala videozáznam, na kterém záchranné týmy pracují vedle hořících vagonů. Na místě zasahovaly rovněž záchranářské vrtulníky. K vyšetření příčiny nehody vyzval i íránský prezident Hasan Rúhání.

"Zrovna jsem spal, když ke srážce došlo. Myslel jsem si, že to je nálet... Když jsem otevřel oči, všude byla krev," citovala agentura Reuters jednoho ze zraněných cestujících. Některá z těl obětí byla zcela ohořelá, což ztěžovalo jejich identifikaci.