V severní Itálii u města Aulla se zřítil silniční most. Jsou dva zranění

V severní Itálii se zřítil silniční most

V severní Itálii se zřítil silniční most Zdroj: Reuters

U Italské Aully spadl most.
U Italské Aully se zřítil most.
U Italské Aully spadl most.
U Italské Aully spadl most.
5
Fotogalerie

U severoitalského města Aulla, zhruba v půli cesty mezi Janovem a Florencií, se zřítil silniční most. Za normálních okolností je to rušná silnice, uvedla agentura Reuters. Při neštěstí byli lehce zraněni dva řidiči, sdělil mluvčí hasičů. Komunikaci podle Reuters provozuje státní správce silnic ANAS.

Celý most se zřítil v 10:25 středoevropského času a na místo vyrazili hasiči. Agentura Reuters napsala, že oba řidiči, kteří byli v době zřícení na mostě, byli převezeni do nemocnice s lehkými zraněními.

Podle serveru deníku La Repubblica byl jeden zraněný řidič převezen do nemocnice v Pise a druhý do nemocnice v Sant'Andrea della Spezia. Podle serveru jde o řidiče dvou dodávek.

Italský server dále píše, že na mostě Albiano Magra se loni v listopadu objevila prasklina, které si všimlo také mnoho motoristů. Po provedených kontrolách ale správce silnice uvedl, že nehrozí žádné nebezpečí.

Podle Reuters byl provoz na příslušné silnici SS330 omezený v důsledku vládních opatření v boji s koronavirovou epidemií.

V srpnu 2018 se v Janově zřítil dálniční viadukt. Jedno z nejhorších neštěstí svého druhu v moderních evropských dějinách si tehdy vyžádalo 43 mrtvých.