Volný pohyb osob mezi Británií a EU skončí v březnu 2019, prohlásil mluvčí Mayové

Tower Bridge

Tower Bridge Zdroj: Profimedia.cz

Philip Hammond
Philip Hammond
Jednání o brexitu
Jednání o brexitu
Jednání o brexitu
7
Fotogalerie

Jak bude vypadat Evropa po odchodu Velké Británie z Evropské unie? Volný pohyb osob mezi Británií a Evropskou unií skončí v březnu 2019, kdy Spojené království unii opustí, prohlásil mluvčí předsedkyně britské vlády Theresy Mayové. Britský ministr financí Philip Hammond minulý týden řekl, že po odchodu Británie z EU, takzvaném brexitu, nedojde k bezprostřední změně imigračních předpisů.

"Volný pohyb osob skončí v březnu 2019," řekl dnes novinářům mluvčí Mayové. Dodal, že vláda už stanovila některé podrobnosti, včetně návrhů, které se týkají práv občanů Evropské unie po brexitu.

"Další prvky imigračního systému po brexitu budou předneseny v pravý čas. Bylo by špatné spekulovat o tom, jak by mohly vypadat, nebo naznačovat, že volný pohyb osob bude pokračovat stejným způsobem, jako je tomu nyní," uvedl rovněž mluvčí.

V souvislosti s tím, že se členové vrcholného týmu Mayové v posledních dnech poněkud rozcházeli v tom, jaké jsou plány kabinetu pro brexit, mluvčí konstatoval, že postoje vlády ohledně odchodu z unie zůstávají takové, jak je určila premiérka v lednu. Dodal zároveň, že podrobnosti realizačního období po brexitu jsou předmětem vyjednávání.