MS ve fotbale 2018 v Rusku: Hvězdy Messi, Ronaldo i Neymar, obhajuje Německo

Neymar jr.

Neymar jr. Zdroj: Reuters

Koho favorizují finančníci
Cristiano Ronaldo
Lionel Messi
Děkuji zástupcům FIFA, že půjdeme do nových zemí.Ve východní Evropě ani na Středním východě se šampionát nikdy nekonal,řekl šéf FIFA Sepp Blatter poté, co se pořadatelskými zeměmi MS ve fotbale pro roky 2018 a 2022 staly Rusko a Katar.
Mistrovství světa v Rusku
6
Fotogalerie

Akce, na kterou se těší celý svět. Koná se jednou za čtyři roky a spojuje všechny fotbalové fanoušky. To je mistrovství světa ve fotbale, které se v roce 2018 koná v největší zemi světa, Rusku. Šampionát slibuje největší fotbalovou podívanou. O účast bojoval rekordní počet národů. Komu se podaří uzmout zlatou medaili a zapsat se nesmrtelně do historie?

MS v Rusku: Moskva i dálný východ

Dlouho očekávaný fotbalový svátek, který se koná jednou za čtyři roky, je tu. MS ve fotbale 2018, 21. v pořadí, hostí poprvé v historii Rusko. Největší stát světa se už jednou ucházel o pořadatelství šampionátu v roce 1990 ještě jako Sovětský svaz, jenže prohrál hlasování s Itálií.

Mistrovství se bude odehrávat v 11 městech na 12 stadionech: Moskva (Lužniky a Spartak), Petrohrad, Kaliningrad, Jekatěrinburg, Nižnij Novgorod, Kazaň, Samara, Saransk, Volgograd, Rostov a Soči.

Hvězdy Ronaldo, Messi i Neymar

Fanouškům se představí ty největší fotbalové hvězdy jako Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Sergio Aguero, Neymar, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Luis Suaréz, Harry Kane nebo fantom z letošní sezony Mohamed Salah.

Favorité Německo, Brazílie či Španělsko

O 31 volných míst do Ruska se v kvalifikaci rvalo rekordních 208 států z celého světa. Domácí Rusové měli jako pořádající země účast jistou. Posledním, kdo si zajistil účast, bylo Peru, které zdolalo v baráži 16. listopadu Nový Zéland a na MS se podívá poprvé od roku 1970. Mezi největší favority patří Německo, Brazílie, Francie, Španělsko či Argentina.

Národní týmy byly rozlosovány do osmi skupin po čtyřech, kde každý hraje s každým jednou a dva nejlepší postoupí do osmifinále. Ve vyřazovací části se hraje na jedno utkání, kde se musí rozhodnout o vítězi, ať už v základní hrací době, prodloužení nebo na penalty.

Úvodní výkop je naplánován na 14. června utkáním Ruska se Saúdskou Arábií. Finálový zápas je na programu 15. července.

Celé MS ve fotbale 2018 bude trvat více než měsíc a odehraje se celkem 64 zápasů. Zlato z minulého šampionátu z Brazílie v roce 2014 obhajují Němci. Příští pořadatelskou zemí roku 2022 bude Katar.

NEJ MS ve fotbale 2018: favorité, hvězdy, talenti i černí koně »