OBRAZEM: Koronavir u celebrit, šéfů firem i prince Charlese. Kdo měl pozitivní test?

Koronavirem se nakazil i britský premiér Boris Johnson

Koronavirem se nakazil i britský premiér Boris Johnson Zdroj: ČTK

Princ Charles
Princ Charles se svou ženou Camillou na návštěvě Florencie v roce 2017.
Bývalý boxer Lukáš Konečný.
Roman Knap je od června 2018 generální ředitel státního podniku Česká pošta. Ve čtvrtek i on oznámil pozitivní test.
Pozitivně testován na koronavirus je také Michel Barnier, hlavní vyjednavač EU v rozhovorech o budoucí podobě vzájemných vztahů unie s Británií po brexitu.
16
Fotogalerie

Zatím poslední význanou světovou osobností, která oznámila pozitivní test na koronavirus je britský princ Charles. Syn britské královny Alžběty II. má mírný průběh nemoci a pobývá v domácí karanténě ve Skotsku, informoval jeho palác Clarence House. U Charlesovy manželky Camilly byl test na koronavirus negativní. Kdo další už oznámil, že se potýká s koronavirem? V Česku třeba bývalý boxer Lukáš Konečný nebo šéf České pošty Roman Knap. Koronavirus měl i český miliardář Daniel Křetínský.

Nakaženi jsou byznysmeni, politici, umělci či sportovci. Již začátkem března byl virus odhalen u řady fotbalistů v Itálii. V polovině března byli výsledky na koronavir pozitivní i u hráčů německého fotbalu. 

Dění kolem koronaviru sledujte ONLINE

V americkém sportu se koronavirus prokázal záhy. Krátce před zápasem proti Oklahomě byl pozitivně testován hráč basketbalového klubu NBA Utah Jazz Rudy Gobert. Utkání bylo okamžitě odloženo, zámořská basketbalová liga přerušila na neurčito sezonu.

Politická scéna

Nákaza se v uplynulých týdnech prokázala i u řady politiků. Některé nemoc dokonce stála život. To se týkalo Íránu. Nákaza již koncem února postihla mimo jiné náměstka ministra zdravotnictví Íradže Haríršího. Na nemoc COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, zemřeli také dva poslanci íránského parlamentu nebo Mohammad Mírmohammadí, člen úřadu, který radil duchovnímu vůdci ajatolláhovi Alímu Chameneímu. 

Již začátkerm března pozitivně testovali britskou poslankyni a náměstkyni ministra zdravotnictví Nadine Dorriesovou. Nyní se k ní přidal i následník britského trůnu princ Charles. Nakazil si i britský premiér Boris Johnson, má ale jen mírné příznaky.

Koronavirus v Hollywoodu

Koronavirem nakazili herec Tom Hanks a jeho žena, producentka a herečka Rita Wilsonová. Nákazu jim zjistili v Austrálii, kde připravují natáčení filmu o Elvisi Presleym.

Nákazu koronavirem ukrajinská herečka a modelka Olga Kurylenková, známá například svou rolí ve filmu s Jamesem Bondem Quantum Of Solace. O pozitivním testu informoval také britský herec Idris Elba, který účinkoval například v seriálu The Wire - Špína Baltimoru či ve filmech z komiksového světa společnosti Marvel.

Koronavirem se měl údajně nakazit i frontman skupiny Rammstein Till Lindemann. Zpěvák musel na jednotku intenzivní péče. Testy na koronavirus ale nákazu neprokázaly. Jeho stav se po pár dnech zlepšil.