Xixoio má skvělou myšlenku. Je v našem zájmu, aby firma přežila, říká velký akcionář

Společnost Xixoio, která chce vydělávat na takzvaném tokenizování firem, se stala v závěru loňského roku cílem policejního vyšetřování.

Společnost Xixoio, která chce vydělávat na takzvaném tokenizování firem, se stala v závěru loňského roku cílem policejního vyšetřování. Zdroj: Facebook XIXOIO

„Pokud by se obvinění přece jen prokázala, tak se za naši společnost budeme domáhat náhrady škody,“ řekli deníku E15 zástupci Battery Corporation, tedy jednoho z významných akcionářů, k podezřením ohledně podnikání firmy Xixoio. Ta se zabývá prodejem digitálních tokenů a policie ji a některé členy vedení prošetřuje ohledně možných trestných činů. Podstatě podnikání firmy přitom podílníci z Battery Corporation nadále důvěřují.

Richarda Watzkeho, který vlastní většinový podíl v britské matce Xixoio, a také předsedu představenstva Henryho Ertnera na konci listopadu krátce zadržela policie. Server Seznam Zprávy následně s odkazem na policejní dokumenty uvedl, že detektivové označují podnikání Xixoio za Ponziho schéma. Watzke a jeho kolegové měli od lidí a firem získat stovky milionů korun, podle policie však firma nevyvíjela žádnou činnost, která by měla svěřené peníze zhodnotit, jak to Xixoio slibuje.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!