Kam v Londýně na pintu českého piva? Do podniku Pivo

Pivo hub na Old Street v Londýně

Pivo hub na Old Street v Londýně Zdroj: Formen - Michal Šenk

Pivo hub na Old Street v Londýně
Pivo hub na Old Street v Londýně
Pivo hub na Old Street v Londýně
Pivo hub na Old Street v Londýně
Pivo hub na Old Street v Londýně
6
Fotogalerie

Na nedělní poledne je tu docela šrumec. Početné rodiny s dětmi si dávají oběd – třeba kachnu se zelím a knedlíky. A taky pivo. Klasicky po anglicku do pintových sklenic. Jde o české pivo. Což by nebylo v kosmopolitní metropoli na Temži nic tak výjimečného – Staropramen, Plzeňský Prazdroj i další velké značky tu v distribuci běžně najdete – ale tady je českého piva víc a volba je mnohem pestřejší.

Jsme nedaleko ikonického urbanistického projektu a kulturní zóny Barbican. Na Old Street, která právě prožívá líné víkendové odpoledne. Projekt Pivo hub je tu už delší čas, teprve teď po uvolnění opatření proti koronavirové pandemii ale pořádně ožívá.

Stojí za ním společnost Czech Beer Alliance (distributor českých piv ve Spojeném království), rozjezdu pomáhala i zdejší pobočka agentury Czech Trade. Ostatně má jít do budoucna také o místo, kde se budou potkávat české firmy, obchodní partneři a podobně na byznysové akce – pro tyto účely je kromě přízemní restaurace s výčepem ve sklepě ještě vkusný eventový sál.

Podívejte se v galerii do centra českého piva v Londýně

Designový interiér byl sestaven z výhradně z českých výrobků. To se týká osvětlení, skla, porcelánu, nábytku a doplňků všeho druhu.

No a jaké pivo je tu tedy k mání? Třeba Kutná Hora, Pivovar Cvikov nebo Bohemia Regent. Nabídka se bude postupně měnit, leč orientována je a bude především na takzvané řemeslné pivovary.

Pokud se koncept osvědčí, plánují jeho autoři další podobné podniky ve Spojeném království i jinde ve světě.