Developer MS-Invest prodal bondy za miliardu korun. Uvažuje o repríze

Na výstavbu Paláce Trnitá v centru Brna od developerské společnosti MS-Invest šla část získaných financí. Palác Trnitá nabídne jak komerční využití, tak na dvě stovky bytů.

Na výstavbu Paláce Trnitá v centru Brna od developerské společnosti MS-Invest šla část získaných financí. Palác Trnitá nabídne jak komerční využití, tak na dvě stovky bytů. Zdroj: MS-INVEST

Rezidenční projekt Žižkovské pavlače developera MS-Invest
Řadové rodinné domy v Letňanech od developerské společnosti MS-Invest
Vídeňská Office je jeden z projektů, do kterých developer vložil získané finance.
4
Fotogalerie

Společnost 3M Fund MSI z developerské skupiny MS-Invest dokončila prodej dluhopisové emise v hodnotě jedné miliardy korun. Dluhopisy mají pevný výnos 5,7 procenta ročně. Pětiletou emisi připravila a umístila na pražskou burzu J&T Banka.

„Zájem, který jsme o koupi dluhopisů zaznamenali, dokládá, že se jedná o zajímavou příležitost pro investory. Jde zároveň o první dluhopis, na kterém spolupracujeme s etablovaným bankovním partnerem. Už nyní přemýšlíme nad zvýšením o další miliardu,“ řekl generální ředitel 3M Fund MSI Petr Malík, který je zároveň akcionářem společnosti.

 „J&T Banka přivedla na trh emisi společnosti 3M Fund MSI, neboť svou podstatou a především bonitou zapadá do řady více než sta emisí, jež J&T Banka realizovala. To, že emise byla upsána během turbulentního období zvyšování úrokových sazeb s fixním výnosem 5,7 procenta ročně, svědčí o vhodně nastavené struktuře a prokazatelné bonitě emitenta,“ uvedl ředitel investičního bankovnictví v J&T Bance Roman Florián.

Společnost MS-Invest se řadí mezi klíčové hráče v oblasti středně velkých projektů v Praze a Brně. Investiční skupina 3M Fund MSI byla založena s cílem investovat do realitních projektů skupiny MS-Invest. Získané prostředky developer využije k financování svých pěti projektů, na kterých nyní pracuje. Část peněz byla nasměrována do již hotových projektů Sokolovská Office v Praze a Vídeňská Office v Brně. 

V současnosti v Praze pod hlavičkou MS-Invest vzniká šest rezidenčních projektů. Patří k nim řadové rodinné domy v Letňanech nebo pavlačové domy pod Vítkovem. Projekt s komerční funkcí staví MS-Invest například v Brně. Palác Trnitá nabídne více než osm tisíc metrů čtverečních kancelářských a komerčních prostor přímo v centru Brna. 

Jak se budou dál vyvíjet ceny nemovitostí v Česku. Podívejte se na video:

Video placeholde
• Mall.tv