Pražská burza posílila. Dařilo se bankovní skupině Erste Group

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza po třech dnech poprvé posílila. Index PX zpevnil o 0,34 procenta na 1288,89 bodu. Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes devět zakončilo obchodování v plusu, další jedna emise stagnovala.

Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank, které si polepšily o 1,6 procenta na 889 korun. K dalším emisím, které posílily, patří i společnost SHS PHOTON ENERGY, jejíž akcie si polepšily o 1,32 procenta na 46 korun.

Nárust zaznamenaly také akcie společnosti Komerční banka, které posílily o 0,73 procenta na 824 korun. Svou změnou tak navázaly na jednodenní růst.

Oproti tomu největší pokles hodnoty postihl akcie výrobce nápojů Kofola, a to o 1,26 procenta na 313 korun. K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie technologické společnosti Avast, které padly o 0,74 procenta na 173,65 korun.

Pokles zaznamenaly také akcie telekomunikační firmy O2, které oslabily o 0,38 procenta na 262 korun. Svou změnou tak přerušily jednodenní růst.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR