Pražská burza ztrácela, přispěly bankovní společnosti

Zdroj: E15.cz

Pražská burza významně oslabila. Index PX odepsal 0.82 procenta na 1152,85 bodu. Nejvýznamněji přispěly akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank, které klesly o 1.96 procenta a společnosti Komerční banka, které odepsaly 0.66. Společně se podílejí na PX indexu 15.39 procenty. Největší pokles hodnoty postihl akcie SHS PHOTON ENERGY a rakouského bankovního domu Erste Group Bank.

Nejvýraznější nárůst zaznamenaly akcie České zbrojovky a energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy. Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes sedm zakončilo obchodování v mínusu, další tři emise stagnovaly.

Nejvýraznější pokles postihl akcie SHS PHOTON ENERGY. Jejich závěrečná cena 47 korun byla o 18.26 procenta nižší než při ranním otevření burzy. Zároveň během dne hodnotou 47 Kč překročily své dvanáctiměsíční minimum z z června 2021.

K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank, které padly o 1.96 procenta na 791,60 korun. Oproti tomu nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry České zbrojovky, které si polepšily o 1.67 procenta na 427 korun. Dále pak rostly cenné papíry energetické společnosti ČEZ o 0.71 procenta na 638 korun.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.