Pražská burza ztrácela. Propadl především Avast

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný

Pražská burza v daný obchodní den klesla, proto je náš "robot" smutný Zdroj: E15.cz

Pražská burza významně oslabila. Index PX ztratil 0,53 procenta na 893,54 bodu. Z dvanácti hlavních titulů pražské burzy ve středu osm zakončilo obchodování v mínusu, další jedna emise stagnovala.

Nejvýraznější pokles postihl akcie likérky Stock, které zlevnily o 1,72 procenta na závěrečných 62,90 koruny. K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie počítačové firmy Avast, které padly o 1,27 procenta na 156 korun. Ty se podílejí na PX indexu aktuálně 20,53 procenty.

Nedařilo se ani akciím Komerční banky. Ty již druhý den v řadě zakončily obchodovaní denní hodnotou 510 korun a klesly pod své dvouměsíční minimum. Tím byla částka 515 korun za akcii z letošního srpna.

Oproti tomu nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry výrobce nápojů Kofola, které si polepšily o 4,09 procenta na 229 korun. K dalším emisím, které posílily, patří i ČEZ. Akcie si připsaly 0,22 procenta na 450 korun.

Dařilo se i akciím mediální skupiny CETV, které mírně posílily o 0,21 procenta na 97,2 koruny. Svou změnou tak navázaly na jednodenní růst.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.