Alternativní taxislažba Uber uskutečnila již pět miliard jízd, i přes problémy uvnitř firmy

Uber, ilustrační foto

Uber, ilustrační foto Zdroj: Reuters

Uber, ilustrační foto
Uber, ilustrační foto
Uber údajně stojí za rozpadem manželství podnikatele z Francie
4
Fotogalerie

Přední světový provozovatel alternativní taxislužby Uber překročil 20. května milník pěti miliard zprostředkovaných jízd. Sanfranciská firma to dnes sdělila na své webové stránce. Hranici jedné miliardy přitom překonala teprve předloni, pět let od svého založení.

Uber uvedl, že 20 května v 8:29 SELČ začalo zároveň 156 jízd zprostředkovaných jeho mobilní platformou a uskutečnily se ve 24 zemích na šesti kontinentech. Všem těmto 156 řidičům, z nichž dva absolvovali svou první jízdu, firma jako výraz poděkování předá šek na 500 dolarů (zhruba 11.500 Kč).

Uber, který vznikl v roce 2010, zprostředkoval miliardtou jízdu ke konci roku 2015. O šest měsíců později pak překročil hranici dvou miliard jízd.

Minulý týden spoluzakladatel Uberu Travis Kalanick odstoupil z funkce generálního ředitele podniku. Firma se v poslední době potýká se sérii nepříznivých událostí, včetně obvinění ze sexuálního obtěžování v podniku či videozáznamu Kalanickovy hádky s jedním z řidičů, který si stěžoval na pokles sazeb. Uber již v březnu uvedl, že chce napravit svou poškozenou pověst a zlepšit firemní kulturu.