Delta navýší kapacitu letů do New Yorku a usnadní přestupy na další spoje

Letadlo společnosti Delta Airlines v Praze

Letadlo společnosti Delta Airlines v Praze Zdroj: E15 Stepan Bruner

Americká letecká společnost Delta Air Lines potvrdila i na letošní léto obnovení pravidelné linky z Prahy do New Yorku. Oproti loňsku přitom navýší kapacitu o osm procent. To je dáno především prodloužením období, po které bude přímý spoj fungovat. Poprvé odstartuje boeing pro 225 cestujících z New Yorku tento pátek, naposledy poletí z Prahy v sobotu 24. října.

Jako největší novinku pro Čechy přitom Delta propaguje snadnější přestup na navazující vnitrostátní lety v USA. Na Kennedyho letišti firma investovala 175 milionů dolarů, mimo jiné do nových nástupních bran, což v lednu umožnilo přesun řady vnitrostátních linek do mezinárodního terminálu číslo 4.

Tím se zkracuje čas na přestup. Češi z New Yorku nejraději pokračují do Los Angeles, San Franciska, Las Vegas a Bostonu.

Spojení od roku 2009

Delta zavedla přímé spojení z Prahy do New Yorku v roce 2009, tedy v době, kdy linku obsluhovaly se starými Airbusy A310 i České aerolinie. Ty se z ní ale vzápětí stáhly.

V roce 2012 přešla Delta pouze na letní provoz; zástupcům pražského letiště se dosud americkou společnost nepodařilo přesvědčit k návratu celoročního operování. Dálkové linky vedou z Prahy i do Soulu a Dubaje.

Delta Air Lines zavádí na letní sezónu přímý spoj Praha - New York

Na otočku do New Yorku (cestopis)