Dozorčí rada Letiště Praha je opět kompletní, doplnil ji náměstek ministerstva financí Kouba

Letiště Václava Havla Praha.

Letiště Václava Havla Praha. Zdroj: Blesk:Czech News Center, a.s./Martin Sekanina

Letiště Václava Havla Praha.
Letiště Václava Havla Praha.
Letiště Václava Havla Praha.
Letiště Václava Havla Praha.
Letiště Václava Havla Praha.
7
Fotogalerie

Ministerstvo financí zvolilo jako nového člena dozorčí rady Letiště Praha Stanislava Koubu, náměstka ministryně financí pro daně a cla. Platnost dokumentu z obchodního rejstříku podepsaného ministryní Alenou Schillerovou potvrdil deníku E15 mluvčí rezortu financí Jakub Vintrlík a mluvčí letiště Roman Pacvoň. Kouba nahradil Petra Minaříka, kterému vypršel v březnu mandát. Dozorčí rada tak opět bude zasedat v plném počtu šesti členů. Od konce loňského roku ji předsedá ekonom Jan Švejnar.

„Pan Kouba ve funkci člena dozorčí rady zúročí své právnické a ekonomické vzdělání i zkušenosti s agendou celní správy, kterou má z titulu funkce náměstka rovněž na starosti, a která je nedílnou součástí fungování letiště,“ uvedl Vintrlík.

Kouba působí jako náměstek pro řízení sekce daně a cla na ministerstvu financí od začátku letošního roku. Dříve zastával funkci ředitele odboru příjmové daně. Na ministerstvo financí nastoupil v roce 2009, o čtyři roky později začal vést oddělení legislativy daní z příjmů a veřejných pojistných.

Nový člen dozorčí rady je odborníkem na daňové právo, absolvoval Právnickou fakultu Masarykovy Univerzity v Brně a Fakultu financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze v oboru daně a daňová politika.

Vedle Kouby a Švejnara zasedají v dozorčí radě ještě Kamil Pomahač, Petr Šobotník, Ondřej Landa a Jiří Hošek. Funkčí období členů je pět let.

“Rozvoj letiště je strašně důležitý, pro českou ekonomiku je klíčové, aby fungovaly dobře dopravní spoje. Všichni v dozorčí radě máme zájem na tom, aby se letiště výborně vyvíjelo. Doposud jsou výsledky nadmíru dobré, doufám, že to bude pokračovat,” řekl v prosinci loňského roku pro deník E15 Švejnar.