ČSOB hledá startupy zaměřené na energetické úspory a udržitelnost

Sídlo ČSOB v pražských Radlicích je oceňované jako vysoce ekologická stavba

Sídlo ČSOB v pražských Radlicích je oceňované jako vysoce ekologická stavba Zdroj: E15 Michael Tomeš

Skupina ČSOB vypsala mimořádné zimní kolo svého akceleračního programu Start it @ČSOB. Tentokrát je určen pro startupy, které se zaměřují na udržitelnost, úspory energie nebo snižování uhlíkové stopy. Přihlášky banka přijímá do 17. února 2022.

„Dvouměsíční program bude zaměřen na podporu inovativních firem a jejich projektů týkajících se zejména udržitelnosti a úspor energie, což spolu úzce souvisí. Reagujeme na to, že přicházejí obrovské změny, k jejichž vyřešení budou zapotřebí nové technologie, nástroje a originální nápady,“ uvádí Zuzana Paulovics, lídr programu.

Akcelerátor Start it @ČSOB během tří let podpořil na padesát začínajících projektů a startupů. Mezi známé startupy, které programem prošly, patří například Resistant.AI, který se zaměřuje na prevenci kybernetických útoků umělou inteligencí a nabral již stovky milionů korun od investorů.

Program vychází ze Start it @KBC, projektu mateřské společnosti, který je největším akcelerátorem na belgickém trhu. V rámci skupiny KBC byl projekt spuštěn i v Maďarsku. Český i belgický akcelerátor jsou členy GAN, komunity akcelerátorů, partnerů a investorů.