Goldman Sachs a Morgan Stanley zatím neplánují přesun z Londýna

Morgan Stanley

Morgan Stanley Zdroj: CC: CC-BY-2.0/ Alex Proimos/wikimedia.org

Americké investiční banky Goldman Sachs a Morgan Stanley popřely spekulace, že jsou připravené přesunout své operace a zaměstnance z Londýna do Frankfurtu nad Mohanem, jakmile formálně začne proces odchodu Británie z Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters. Banka Goldman Sachs byla velkým sponzorem kampaně za zachování členství.

„Neprovedli jsme žádné změny v našich požadavcích na reality ve Frankfurtu nad Mohanem kvůli výsledkům referenda,“ uvedl Goldman v prohlášení. „Jak jsme již sdělili našim zaměstnancům, nehrozí bezprostřední změna způsobu našeho podnikání nebo místa působení našeho podnikání.“

Také konkurenční Morgan Stanley tlumí spekulace, že má v plánu se přesunout do německého finančního centra, jakmile britská vláda učiní první oficiální krok v odchodu z unie, tedy aktivuje článek 50 lisabonské smlouvy. „Morgan Stanley nemá předem pronajaté kancelářské prostory ve Frankfurtu,“ uvedl mluvčí banky v prohlášení.

Ředitel Goldman Sachs Lloyd Blankfein již po oznámení výsledků referenda uvedl, že banka se několik měsíců připravovala na oba možné výsledky referenda. „Goldman Sachs má dlouhou historii přizpůsobování se změnám a bude spolupracovat s příslušnými úřady, jakmile budou jasné podmínky odchodu. Naším primárním cílem jako vždy zůstává sloužit potřebám našich klientů,“ prohlásil.