Goldman Sachs navýšila zisk ve čtvrtletí o 47 procent, podpořily ho příjmy z obchodování

Goldman Sachs

Goldman Sachs

Pokuta pro Goldman Sachs.Britský úřad pro finanční služby udělil americké banceGoldman Sachs pokutu 17,5 milionu liber za to, že jejneuvědomila o vyšetřování, které proti bance vedly úřadyv USA
Goldman Sachs
Banka Goldman Sachs
Byl u toho. Lloyd Blankfein (vpravo) zažil v Goldman Sachs ještěštědré časy
Politická záležitost. Americká banka Goldman Sachs (na snímku je její newyorské sídlo) na ruskou nabídku aranžovat umístění vládních dluhopisů na trh kývla. Po intervenci Washingtonu ale opět vycouvala. Ruská vláda od bankrotu v roce 1998 vydala dluhopisy v cizí měně jen třikrát. V letech 2010, 2012 a 2013 emitovala bondy v celkovém objemu 18,5 miliardy dolarů.
7
Fotogalerie

Americká investiční banka Goldman Sachs Group ve třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 47 procent na 2,09 miliardy dolarů (51,4 miliardy korun). Banka dnes uvedla, že její hospodaření podpořil vysoký růst příjmů z obchodování. Zisk vzrostl již druhé čtvrtletí za sebou, zatímco v předchozích čtyřech čtvrtletích klesal. Celkové příjmy se zvýšily o 19 procent na 8,17 miliardy dolarů (200,8 miliardy korun).

 

Na jednu akcii banka vytvořila ve třetím čtvrtletí zisk 4,88 dolaru. Výsledek překonal očekávání analytiků, kteří jej v anketě agentury Thomson Reuters odhadovali na 3,82 dolaru na akcii.

Příjmy z obchodování se zvýšily o 17 procent, z toho příjmy z obchodování s cennými papíry s pevným výnosem, s komoditami a měnami vzrostly o 34 procent. Příjmy divize investičního bankovnictví se naopak o jedno procento snížily.

Goldman Sachs Group je po finančních ústavech JPMorgan Chase & Co, Citigroup a Bank of America další americkou bankou, jejíž příjmy z obchodování v minulém čtvrtletí vzrostly. Příjmy bank z obchodů, hlavně s dluhopisy, podpořilo překvapivé rozhodnutí Británie opustit Evropskou unii, ale i nejistota kolem dalšího vývoje měnové politiky v USA a dalších zemích.