J&T Bance stoupl v pololetí čistý zisk o dvě miliardy, pomohla nová pobočka ve Frankfurtu

JT banka, Česko

JT banka, Česko Zdroj: www.jtbank.cz

Zatímco velkým bankám v Česku pololetně zisky klesaly, J&T Banka, která se  zaměřuje na privátní bankovnictví, hlásí výrazný nárůst. Její čistý zisk pololetně stoupl o dvě miliardy na 3,1 miliardy korun. Bilanční suma banky vzrostla od začátku roku o 14 procent na 259,8 miliardy korun.

K nárůstu bilanční sumy podle banky přispělo především zvýšení objemu klientských depozit na 181,4 miliardy korun. „Za jejich více než desetiprocentním nárůstem vedle vývoje úrokových sazeb a situace na trhu stojí velmi slibný rozjezd frankfurtské pobočky otevřené v březnu letošního roku, která vykázala ke konci června vklady v objemu 7,1 miliardy korun,“ uvedla J&T Banka.

Stejně tak se bance podařilo zvýšit majetek pod správou a ve správě, a to na hodnotu 194 miliard korun. To se odrazilo v téměř 30procentním nárůstu čistých výnosů z poplatků a provizí. Vlastní kapitál na konci prvního pololetí 2023 dosáhl 37,4 miliardy korun a kapitálová přiměřenost na konsolidované bázi činila 23,86 procenta.

J&T Banka patří do finanční skupiny J&T a poskytuje vedle služeb privátního bankovnictví financování v oboru realit a podnikových akvizic. S cennými papíry obchoduje pro soukromé investory. V ČR J&T Banka působí od roku 1998. Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří vedle české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku, J&T Direktbank v Německu a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).