Kellner bohatne čím dál více. PPF loni vydělala téměř třicet miliard

Petr Kellner

Petr Kellner Zdroj: profimedia

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera v roce 2016 ztrojnásobila čistý zisk na zhruba třicet miliard korun. O rok dříve vydělala necelých deset miliard. Celková aktiva skupiny vzrostla proti předloňskému roku o čtvrtinu na 729 miliard korun.

"V loňském roce jsme zaznamenali výrazný nárůst hlavních finančních ukazatelů, a to zejména díky expanzi Home Creditu v Asii a stabilizaci na ruském trhu. Pozitivní výsledky vykazují opět naše české banky, PPF banka i Air Bank, i strategické telekomunikační aktivum, infrastrukturní společnost CETIN. Rok 2016 byl rokem investic do inovativních projektů, vyhledávání nových obchodních příležitostí, ale také rokem, kdy jsme část aktiv úspěšně prodali, například Eldorado v Rusku nebo některé realitní projekty," komentovala výsledky finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství až po biotechnologie. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. V České republice vedle akvizice v telekomunikacích působí PPF v oblasti bankovnictví a finančních služeb, v realitách či biotechnologiích.