Kellner se zbavil Sazky. Vše má nyní v rukou Komárek

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Michael Tomes

Skupina PPF Petra Kellnera prodává svůj poloviční podíl v loterijní společnosti Sazka sázková kancelář společnosti KKCG Karla Komárka, která tak Sazku zcela ovládne. Cenu transakce žádná ze stran nezveřejnila. Dokončení obchodu ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

„Z pohledu PPF jde o správné investiční rozhodnutí. Během jednoho roku se nám podařilo obnovit důvěru v Sazku, která dnes opět ovládá více než 90 procent loterijního trhu, a podíl PPF tak velmi dobře zhodnotit,“ uvedl investiční ředitel a člen vrcholového vedení PPF Martin Štefunko.

Pro Sazku nyní podle KKCG nastává po stabilizaci čas na expanzi. „Sazka pro nás představuje velmi silnou platformu pro dlouhodobý rozvoj nejen v oblasti loterií, ale i pro další retailové byznysy na českém trhu,“ sdělil manažer a člen představenstva KKCG Pavel Šaroch.

Výkonný ředitel Asociace provozovatelů kurzových sázek Marek Herman míní, že přechod Sazky sázkové kanceláře pod jednoho vlastníka je logickým krokem. „Celou dobu to k tomu směřovalo. Když bude mít firma jediného majitele, bude mít například lepší pozici při vyjednávání s partnery,“ řekl serveru E15.cz Herman.

Pozici Sazky, která má na trhu týdenních číselných loterií v letošním roce stabilní podíl kolem 93 procent, považuje za velký úspěch, a to i přesto, že tržby za Sportku stále nedosahují výše jako před krachem staré Sazky. „Je to až impozantní, jak se Sazka vrátila zpět. Je to silou té značky (Sportky),“ dodal.

PPF i KKCG se prostřednictvím dluhů Sazky dostaly také k pohledávkám vůči společnosti Bestsport, majitele pražské O2 areny. Na spolupráci obou skupin na reorganizaci Bestsportu se podle prohlášení KKCG nic nemění. Společnost Sazka se loni dostala kvůli vysokým dluhům do insolvence a následně do konkurzu. Její loterijní byznys pak v listopadu 2011 získaly skupiny PPF a KKCG, které vlastnily Sazku sázkovou kancelář stejným dílem.