Skupině Home Credit meziročně vzrostl čistý zisk o 47 procent

Skupina Home Credit

Skupina Home Credit Zdroj: ČTK

Skupina Home Credit
2
Fotogalerie

Růst meziročního čistého zisku o 47 procent na 361 milionů korun oznámila ve své výroční zprávě společnost Home Credit ze skupiny PPF. O situaci informoval také Deník N.

„V roce 2021 společnost poskytla nové půjčky v celkové hodnotě přesahující 11,1 miliard korun českých a objem poskytnutých úvěrů meziročně vzrostl o osm procent,“ uvedl ve výroční zprávě, kterou společnost vložila do sbírky listin, předseda představenstva Luděk Jírů.

Provozní výnosy společnosti se meziročně zvýšily z 1,24 miliardy korun na 1,32 miliardy korun. Provozní náklady klesly z 953,9 milionu korun na 866,9 milionu korun.

Co je stagflace?

Video placeholde
• Videohub

Skupina Home Credit je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě a Asii. Ve vybraných zemích nabízí a rozvíjí také služby retailového bankovnictví. Jediným akcionářem českého Home Creditu je společnost Home Credit International.

Skupina Home Credit v první polovině loňského roku vykázala ztrátu 178 milionů eur (4,5 miliardy korun) způsobenou odpisy staršího portfolia, z velké části v Číně, a pandemií v Indii. Provozní výnosy Home Creditu v Číně klesly v první polovině loňského roku na 462 milionů eur z 1,08 miliardy eur před rokem. Na dalších asijských trzích, kromě Indie, se od roku 2020 zlepšily. Výroční zpráva skupiny za celý loňský rok nebyla dosud zveřejněna.