Slovenský fond Sandberg získal 35 procent společnosti Revolgy

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Slovenský investiční fond Sandberg Capital vstoupil do středoevropského poskytovatele cloudových služeb Revolgy Business Solutions. Získal podíl 35 procent. Zbytek si ponechá původní akcionář Sofolgia. Management v čele se zakladatelem Bohuslavem Dohnalem a generálním ředitelem Miroslavem Vlasákem povede Revolgy Business Solutions i nadále.

„Revolgy Business Solutions je českým lídrem v poskytování služeb digitální transformace prostřednictvím cloudové infrastruktury a nástrojů on-line komunikace. Věříme, že tato oblast podnikání má v sobě obrovský potenciál růstu a náš fond se na ní plánuje hlouběji zaměřit. Nasazení a více než 20leté zkušenosti týmu potvrdily, že jsou inovátorem ve svém segmentu. Dokazuje to i fakt, že se Revolgy stalo strategickým partnerem pro Google a Amazon Web Services,“ uvedl investiční manažer Sandbergu Jakub Krajčovič.

Revolgy má přes 1500 zákazníků mezi firmami i státními institucemi ve více než 15 zemích. S obratem přes 250 milionů a téměř dvojnásobným meziročním růstem nejúspěšnější českou firmou v digitální transformaci a cloudových řešeních. Mezi její největší klienty v Česku patří Avast, Česká spořitelna, Kofola nebo Fincentrum.

Sandberg Capital se zaměřuje na investování do menších a středně velkých společností na Slovensku i v regionu střední a východní Evropy. V současnosti spravuje ve svém portfoliu aktiva v hodnotě přes 150 milionů eur (cca čtyři miliardy korun). Portfolio společnosti v současnosti zahrnuje investice v IT, zemědělství, telekomunikacích, vzdělávání a maloobchodu.