Soud potvrdil prodej Sazky

Prodej Sazky společnosti Sázková kancelář vlastněné skupinami PPF a KKCG platí. Městský soud v Praze dnes totiž odmítl zrušit výběrové řízení vypsané insolvenčním správce loterní firmy Josefem Cupkou, jak navrhoval člen věřitelského výboru Česká spořitelna. V tendru zvítězila Sázková kancelář a.s. s nabídkou 3,81 miliardy korun. Nyní má společnost 5 měsíců na to, aby získala souhlas antimonopolního úřadu.

„Soud dnes nevyhověl ani požadovaným úpravám podmínek tendru,“ uvedla mluvčí správce Lenka Tichá. Spořitelna navrhovala upravit výběrové řízení tak, aby bylo možné licitovat s neoficiální nabídkou skupiny Penta. Ta mimo výběrové řízení nabídla za Sazku pět miliard korun, správce Cupka ale k její nabídce nepřihlížel, neboť se skupina nepřihlásila do jím vypsaného výběrového řízení. Penta v reakci uvedla, že podá žalobu na neplatnost smlouvy a chystá i další kroky, například stížnost k Ústavnímu soudu.

„Soud zároveň vydal usnesení, v němž souhlasí s tím, aby insolvenční správce prodal podnik dlužníka (Sazky), a to jedinou smlouvou společnosti Sázková kancelář, a.s. jako vítězi výběrového řízení,“ podotkla Tichá. Soud zároveň uložil insolvenčnímu správci, aby podával soudu a věřitelskému výboru nejméně jedenkrát za tři měsíce písemné zprávy o průběhu a postupu zpeněžování podniku Sazky.

Do tendru na prodej Sazky se přihlásily celkem tři subjekty. Kromě společné nabídky PPF a KKCG to byla společnost Chalrcoal propojená s finančníkem Pavlem Tykačem, která nabídla 3,6 miliardy korun a Synot Tip, jehož nabídka měla hodnotu půl miliardy korun. Právě do holdingu Synot ještě v červnu vítěz tendru, Sázková kancelář, patřila. Poté ji holding prodal právě PPF a KKCG.