Telekomunikační skupina Nordic Telecom vydala dluhopisy za více než miliardu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Finanční skupina Nordic Investors nabídne v neveřejné emisi investorům dluhopisy svého telekomunikačního holdingu za 1,32 milliardy korun. Serveru E15 to sdělila sama skupina. Většinu nově vydaných dluhopisů upsala J&T Private Group, která už v Nordic Telecom Holding vlastní patnáctiprocentní podíl.

Nordic Investors své telekomunikační aktivity nově sdružila do samostatného holdingu. Dceřiná společnost Nordic Telecom plánuje výstavbu sítě pevného internetu na frekvenci 3,7 GHz, kterou chce pokrýt 1,3 milionu českých domácností. 

„Naše podnikání má na trhu velmi dobrý zvuk. Dostali jsme několik nabídek nejen na spolupráci, ale i financování našich aktivit,“ uvedl ředitel Nordic Investors pro akvizice a finance Libor Dočkálek. „I proto se vedení firmy rozhodlo veškeré telekomunikační aktivity sdružit pod nově vytvořený Nordic Telecom Holding.“

Kromě výstavby sítí Nordic Investors vlastní 50 procent ve společnosti Libli, která se snaží sdružovat lokální internetové poskytovatele. Finanční skupinu Nordic Investors založil v roce 2015 Tomáš Otruba, v následujícím roce převzala zákazníky mobilního operátora Ufon.